Promotiemateriaal

Drinkflessen de manier om uw merk te promoten!

Het bedrukken van drinkflessen is een uitstekende manier om je bedrijf te promoten. Ten eerste zijn drinkflessen dagelijkse gebruiksvoorwerpen die mensen overal mee naartoe nemen: naar de sportschool, op kantoor, tijdens wandelingen of zelfs gewoon thuis. Dit betekent dat het logo of de slogan van je bedrijf op een drinkfles een breed bereik heeft en vaak onder de aandacht komt. Bovendien zijn bedrukte drinkflessen duurzame en milieuvriendelijke promotieartikelen. Ze moedigen hergebruik aan en verminderen de consumptie van wegwerpplastic, wat laat zien dat je bedrijf verantwoordelijk en milieubewust is.

Hoe worden flessen bedrukt

Het bedrukken van flessen is een technisch proces dat precisie en vakmanschap vereist. Allereerst wordt de fles gereinigd en voorbereid om ervoor te zorgen dat het oppervlak vrij is van vuil en olie. Vervolgens wordt een speciale inkt gekozen die geschikt is voor het materiaal van de fles, of het nu gaat om plastic, glas of metaal. Er zijn verschillende druktechnieken beschikbaar, zoals zeefdruk, tampondruk, of digitale print, afhankelijk van de gewenste afbeelding en het aantal kleuren. Bij zeefdruk wordt bijvoorbeeld een sjabloon van de afbeelding gemaakt en wordt de inkt door dit sjabloon op de fles aangebracht. Tampondruk gebruikt daarentegen een flexibele siliconen pad om de inkt over te brengen op onregelmatige of gebogen oppervlakken. Na het drukproces worden de bedrukte flessen gedroogd en uitgehard, vaak met behulp van Uv-licht, om ervoor te zorgen dat de bedrukking duurzaam en slijtvast is. Het resultaat is een professioneel bedrukte fles die zowel esthetisch als functioneel is.

De voordelen van drinkflessen bedrukken

  • Milieubewust en duurzaam: plastic afval is een groeiend milieuprobleem. Door drinkflessen te bedrukken met uw logo en deze te verspreiden, moedig uw mensen aan om minder eenmalige plastic flessen te gebruiken. Dit versterkt niet alleen uw merkimago als een milieubewust bedrijf, maar draagt ook bij aan een groenere planeet.
  • Dagelijkse zichtbaarheid: mensen gebruiken drinkflessen dagelijks, of het nu tijdens het sporten, op kantoor of onderweg is. Dit betekent dat uw logo en merknaam dagelijks door vele ogen worden gezien, wat de naamsbekendheid vergroot.
  • Veelzijdige promotie: of u nu kiest voor drinkflessen bedrukken met logo voor een specifiek evenement, als relatiegeschenk of als giveaway op een beurs, de mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt de boodschap aanpassen aan de gelegenheid, wat zorgt voor een gerichte en effectieve marketingstrategie.

Zelf bedrukte flessen inzetten als promotiemateriaal of relatiegeschenk is een krachtige marketingstrategie. Wanneer een bedrijf ervoor kiest om zijn logo, slogan of een specifiek bericht op flessen te laten drukken, creëert het een tastbaar en functioneel product dat de zichtbaarheid en het bewustzijn van het merk vergroot. Deze flessen worden vaak gebruikt in het dagelijks leven, waardoor het bereik van de merkboodschap verder wordt verspreid. Of het nu gaat om een sportevenement, een beurs of een bedrijfsbijeenkomst, bedrukte flessen kunnen dienen als effectieve gespreksstarters. Bovendien tonen ze aan dat het bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid door herbruikbare flessen te promoten in plaats van wegwerpartikelen. Kortom, het inzetten van zelf bedrukte flessen is niet alleen een investering in merkpromotie, maar ook een stap in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen.