Stickers bedrukken
Bedrukken & Printen

Laat stickers drukken om promotie te maken

Promotie maken voor uw bedrijf of uzelf – als u zzp’er bent – is belangrijk. Dat kan op meerdere manieren. Een aantal zijn al genoemd op deze site, zoals bekers, sleutelhangers en pennen bedrukt met een logo en/of bedrijfsnaam. Ook met stickers kunt u reclame maken. Hoe? Dat leest u hieronder.

Stickers drukken voor klanten en relaties

U kunt stickers drukken met als doel deze uit te delen aan klanten en relaties. Net als met relatiegeschenken vinden veel mensen het leuk om iets te krijgen. Net als een gratis pen wordt een gratis sticker meer als cadeautje gezien dan als reclame. Zijn uw klanten tevreden over uw bedrijf? Dan is de kans groot dat zij de sticker ergens op zullen plakken. Zo maken ze reclame voor u, zonder dat u er zelf veel voor hoeft te doen. Wel is het belangrijk dat bij u klanttevredenheid voorop staat. Is iemand niet tevreden over uw product en/of service, dan is de kans groot dat uw sticker in de prullenbak beland.

Stickers uitdelen op beurzen en evenementen

Beurzen en evenementen zijn ook ideale locaties om promotie te maken, omdat u in contact kunt komen met potentiële klanten. Zorg er wel voor dat uw sticker de informatie bevat die iemand nodig heeft om meer over uw bedrijf, merk of uzelf te vinden. Zo heeft het bedrijf Large, dat popmerchandising verkoopt, een sticker met daarop alleen hun logo. Qua design ziet het er mooi uit. Maar als u het bedrijf niet kent, kunt u het aan de hand van de sticker niet opzoeken op internet. Zo’n sticker is meer voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld zodat mensen kunnen laten zien dat ze onderdeel zijn van de ‘club’. Aangezien insiders wel weten dat dit logo van Large is. Denk daarom goed na over het design voor u stickers gaat drukken.

Waarom zou u stickers gebruiken?

Het voordeel van stickers ten opzichte van andere relatiegeschenken is dat mensen het kunnen opplakken. Een los voorwerp, zoals een pen of usb-stick, kunnen mensen kwijtraken. Bovendien gooien de meeste mensen een pen weg op het moment dat die het niet meer doet. Met een sticker hebt u daar geen last van. Wel zijn er een paar punten waarop u moet letten. Zorg voor een aansprekend design, aangezien veel mensen een saaie sticker minder snel zullen opplakken. Maak de sticker niet te groot, want ook dat verkleint de kans dat mensen uw sticker opplakken. Zoekt u een adres waar u goedkope promotionele stickers kunt laten drukken? Kijk dan eens op de website van Sticker.nl. Zij hebben een uitgebreid assortiment. Ook kunt u bij hen stickers laten drukken in allerlei vormen en maten.