kaarten drukken
Bedrukken & Printen

Mooie kaarten laten drukken

kaart laten drukken

Wat hebben de geboorte van een kindje, het huwelijk tussen twee mensen en een verhuizing met elkaar gemeen? Het zijn allemaal gelegenheden waar een mooi kaartje bij hoort. Ook uitnodigingen voor een verjaardagsfeest, een communie of vormsel, een jubileum, babyshower of vrijgezellenfeest gaan vaak gepaard met een kaartje. En vergeet natuurlijk ook Kerstmis en oud en nieuw niet: de tijd van het jaar waarop je jouw vrienden en kennissen een kaartje stuurt met de beste wensen. Het sturen van een kaartje is een mooie traditie, omdat je er echt iets heel persoonlijks van kunt maken.

Helemaal jouw eigen ontwerp

Het persoonlijk maken van jouw kaartje gaat zo ver als jij zelf wilt. Het begint al als je in de winkel een kaartje aan het uitzoeken bent; het kaartje dat jij kiest, zegt altijd ook iets over jouzelf. De boodschap die je in het kaartje zet, is ook heel persoonlijk, zeker als het in jouw eigen handschrift geschreven is. Maar je kunt het allemaal nog veel persoonlijker maken, namelijk door een kaartje geheel naar jouw eigen ontwerp te maken. Je kunt dan zelf de stijl van de afbeelding kiezen: traditioneel, modern, abstract of humoristisch. Je kunt zelfs een foto van jezelf of een foto die je zelf hebt gemaakt in de kaart verwerken. Daarnaast kun je ook zelf het lettertype bepalen.

Het laten drukken van kaarten

Wanneer je zelf een kaart hebt ontworpen en jouw idee uitgewerkt is, komt de volgende stap: het laten drukken van jouw kaarten. Bij het laten drukken van kaarten zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden, de zogenaamde aanleverspecificaties. Neem je een eenvoudige online ontwerpservice, dan wordt de kaart al volgens aanleverspecificaties opgemaakt en hoef je er alleen maar op te letten dat je geen spelfouten in je kaart hebt staan, alles netjes op zijn plaats staat en de tekst niet te klein is om te kunnen lezen. Gebruik je een printing-on-demand service, dan moet je bijvoorbeeld opletten dat het lettertype ingesloten is en de kaart in het juiste kleurprofiel is opgemaakt. De exacte aanleverspecificaties vind je op de website van de service.