Zeefdruk promotietextiel
Promotietextiel

Hoe wordt promotietextiel bedrukt?

Wilt u graag weten hoe promotietextiel wordt bedrukt? Promotietextiel kunt u op verschillende manier bedrukken, waaronder zeefdruk, transfer of snijoliedruk, sublimatiedruk of sublimatiedruk op transfer.

Promotietextiel laten bedrukken met zeefdruk

Bij zeefdruk wordt er vaak een gaas over een raamwerk gespannen. Dit kan van polyester, zijde of staal zijn. Doorlatende plekken van het zeefdrukraam worden gevuld met inkt die hierna door de plaat worden gedrukt. De inkt op het raam wordt uitgesmeerd waardoor de vorm of het sjabloon op het textiel wordt gedrukt.

Zie:

Transfer of snijoliedruk op textiel

De voordelen van transferdruk is dat deze geschikt is voor kleine oplagen, geschikt voor gedetailleerde sjablonen zoals foto’s of afbeeldingen. Bij transferdruk wordt er een stuk transferpapier gebruikt die met een pers met hoge temperatuur op het relatiegeschenk of promotietextiel wordt aangebracht.

Sublimatiedruk op textiel

Bij sublimatiedruk wordt er inkt gebruikt die een verbinding aangaan. Er wordt via de computer een foto ingelezen, deze foto wordt met een inkjetprinter afgedrukt met sublimatie inkten. Via een speciaal transferpapier wordt de print op de textiel gelegd. Hierna wordt met een hittepers de inkt op het textiel bedrukt. Dit is de veelgebruikte methode die men soms ook thuis gebruikt door met ene strijkijzer een logo op transferpapier in kleding te strijken.