kantoormeubilair
Diverse artikelen

Tweedehands kantoormeubelen: goedkoop en duurzaam

kantoormeubels

Tweedehands kantoormeubelen kunnen een uitkomst zijn voor startende ondernemers of voor als je je oude kantoormeubelen wilt vervangen. Als je ze tweedehands aanschaft, ben je niet alleen goedkoper uit, je werkt bovendien mee aan een duurzame economie.
Bovendien zijn ze vaak nog als nieuw wanneer ze door de vorige eigenaar zijn afgeschreven. Omdat weggooien zonde is, zie je steeds meer bedrijven die zich richten op de verkoop van tweedehands kantoorinrichtingen.

Ideaal voor startende bedrijven

Een onderneming starten is duur, of je nu als zelfstandige zonder personeel begint of ene grotere onderneming wilt opzetten. Je komt altijd voor kosten te staan, zoals inkoopkosten, de huur van je bedrijfsruimte, lidmaatschappen van brancheverenigingen, publiciteit en reclame.

Door tweedehands kantoormeubelen aan te schaffen, ben je in elk geval op dat gebied goedkoper uit. Het is niet moeilijk om je voor te stellen wat de complete inrichting van je bedrijfsruimte nieuw kost. Je hebt een of meerdere bureaus en bijbehorende bureaustoelen nodig, maar ook archiefkasten, vergadertafels en –stoelen, misschien moet je een wachtruimte inrichten met stoeltjes, bankjes en tafeltjes of misschien moet je voor je personeel een kantine met tafels en stoelen inrichten.

Al deze kantoormeubelen zijn tweedehands verkrijgbaar. Ze doen in kwaliteit niet onder voor nieuwe kantoormeubelen, maar je hebt ze al voor een fractie van de nieuwprijs. Dat scheelt een heleboel investeringskosten als je startend ondernemer bent.

Werk mee aan een duurzame economie

Niet alleen voor startende ondernemers, ook voor bestaande ondernemingen zijn tweedehands meubelen interessant. Je draagt immers bij aan een duurzame economie, een economie waarvan je zelf deel uitmaakt. Door te werken met tweedehands kantoormeubelen maak je een statement voor duurzaamheid.

Zo kun je tweedehands kantoormeubelen inpassen in je bedrijfsfilosofie en maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Daarbij kun je ook denken aan kantoormeubelen zoals bureaus, stoelen en tafels, maar ook aan accessoires zoals scheidingswanden voor de inrichting van je kantoorruimte, lessenaars en verlichting.
De meeste tweedehands kantoormeubels zien er bovendien trendy uit, dus je hoeft je geen zorgen te maken over meubelen die uit de tijd zijn geraakt. Tenzij je een voorkeur hebt voor vintage.

Tweedehands kantoormeubels bij Brixxo

Brixxo in Nijkerk is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in tweedehands kantoormeubels. Je kunt hier terecht voor de volledige inrichting van je bedrijfsruimte. Het assortiment varieert van bureaus en bureaustoelen van diverse designmerken waaronder Gispen en Ahrend, maar ook vergadertafels, kantinetafels, archiefkasten en ladeblokken.

Alle tweedehands kantoormeubelen worden na ontvangst grondig gecontroleerd of ze nog helemaal in orde zijn en uiteraard worden de meubelen grondig gereinigd voor ze worden verkocht. Bovendien krijg je na de aanschaf twee jaar garantie op technische gebreken. Daarmee weet je zeker dat je geen risico loopt.