Bedrukte dozen
Bedrukken & Printen

Bedrukte dozen

Wist u wel dat een doos het verschil kan maken? Dat een doos veel meer is dan alleen verpakkingsmateriaal? Het is bewezen dat hoe beter een product gepresenteerd wordt, hoe sneller u een bepaald product aan de man of vrouw weet te brengen. Zo doen kartonnen bedrukte dozen het veel beter dan wanneer u hetzelfde product in een plastic krat presenteert. De kans dat u eerder uw product verkoopt is zelfs 14 procent groter.

Dozen zijn heel veel meer dan omhulsels

Bedrukte dozen zijn er in tal van verschillende uitvoeringen. Zo kunt u ook een popcorn doosje bedrukken. Een pizzadoos is ook een bedrukte doos, om maar eens een voorbeeld te noemen. Daarom is het aanbod van deze dozen dan ook erg groot. Zeker de consumptie verpakkingen worden vrijwel altijd bedrukt. Slechts zelden koopt u iets in een blanco doos. Bedrukte maatwerk dozen zijn meer dan omhulsels en bieden dus meer dan veiligheid en hygiëne. De dozen spelen een belangrijke rol in de relatie tussen de producerende partij en de consument.

Met de doos bedrukte dozen u de consument

Met een bedrukte doos beschermt en informeert u en zorgt u dat een product langer houdbaar is. Door met bedrukte dozen te werken kunt u de consument informeren. Niet zelden staat alles over een product al op de doos en is de handleiding dus overbodig. Zo kunnen deze dozen er zelfs voor zorgen dat mensen besluiten alsnog een bepaald product te kopen. Bedrukte dozen kunnen mensen overtuigen. Daarmee blijkt dus dat bedrukte dozen heel veel meer zijn dan een verpakking en meer doen dan alleen zorgen voor veilig vervoer en hygiëne.

Tegenwoordig kunt u alles op een doos laten bedrukken

Met bedrukte dozen kunt u aangeven hoe duurzaam een product precies is en kiest u voor dozen van golfkarton dan kiest u ook nog eens een zeer milieuvriendelijk product. Sterker nog; het is het meest duurzame verpakkingsproduct dat beschikbaar is. Wat betreft de mogelijkheden voor bedrukte dozen; die zijn bijkans onuitputtelijk. U kunt anno 2020 alles op een doos laten bedrukken. U kiest zelf de kleur en bent als ondernemer zelf verantwoordelijk voor wat er zoal op de doos moet komen te staan. Uit een test bleek dat producten die in een bedrukte doos verkocht werden liefst 14 procent sneller verkocht worden dan producten die elders vanuit een plastic krat aan de man en vrouw gebracht probeerden te worden. Nog een reden dus om met bedrukte dozen te gaan werken. Uiteindelijk draait het immers vooral om de verkoopcijfers.

Toegevoegde waarde

Nog een mooi voorbeeld van deze dozen zijn wel de SRP-verpakkingen waarvan tegenwoordig gebruik gemaakt wordt. Deze dozen kunt u omschrijven als een gelukte combinatie van transportverpakking en presentatieverpakking. Van de pallet hoeft slechts een handeling verricht te worden. U zet de dozen dus zo van de pallet in het schap van de winkel. Bedrukte dozen zijn promotieverpakkingen geworden zonder dat er iets afgedaan wordt aan de mate van veiligheid en hygiëne. Dergelijke dozen zijn van toegevoegde waarde, al helemaal als u kiest voor dozen die van golfkarton gemaakt zijn.